Het verhaal

Sport, natuur, passie, emotie en culinair genieten in en rond de Taalgrens

Geniet van lusvrije parcours met originele rustposten, een maximum aan vrij gemaakte paden en tal van privédoorsteken.

Kies nu je parcours en ontdek het Pajottenland en het Roman Païs

Het Toscane van België

Taalgrenstrail 30 km – Het flirten

Was je er al bij ? Dan ken je het werkwoord Taalgrenzen sowieso. Wordt het een eerste ontdekking, hou je klaar, de kriebels voel je sowieso. Kriebels die al vlug uitmonden in flirtgedrag. Het wordt een constant flirten langs de ene kant, langs de andere kant …

De Taalgrenstrail 30 km is de ideale natuurwandeling om de beide naadloos in en over elkaar lopende regio's te ontdekken.

Het accent ligt op het parcours! Elk jaar trachten we de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden.Flirten met het Pajottenland en het Roman Païs, met als grote prikkel de overweldigende natuur in te dringen en zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

Geen groepsstart | Vrije start tussen 7u30 & 10u00

Taalgrenstrail 42 km – de verliefdheid

Had je al het 'Taalgrens date'-gevoel of wordt het 'ik heb net de liefde van mijn leven ontmoet' ? Hoe lang duurt het om verliefd te worden ? Eenmaal Taalgrenzend marathonen of marathonend Taalgrenzen …

Het 42 km parcours verrast de wandelaar met een puur natuur wandeling. Achter elke bocht worden er vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist de stapper éénmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende éénmalig geopende domeinen en natuurreservaten.

De verliefdheid : boordevol energie kan je alles aan, ook deze uitdaging ! Blij en zelfverzekerd lacht de aankomst je nu al toe.

Groepsstart om 7u00 | Vrije start tussen 7u00 & 9u00

Taalgrenstrail 50 km – mariage parfait

'Mariage parfait', het mag in het land van geuze en kriek bijna vergeleken worden met de titel 'Koninklijk'. Een 'mariage parfait', dat betekent een 'mélange parfait'. Een mélange van natuur in al zijn facetten : weilanden, bossen, zacht golvende landschappen, heuvelende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of hoogten, privédomeinen ...

We kunnen best een aantal veelvouden van '50 km' aanbieden. Zoals het in een goed huwelijk hoort, zijn er klassiekers en verrassingen. De volgende jaren gaan we de andere kant op maar met een blijvende waardering voor enkele traditionals.

Taalgrenzen is als goede wijn, het wordt elk jaar maar beter, de 'touch' is elk jaar anders. De Taalgrenstrail 50 km is onze Koninginnetocht, de natuurwandeling bij uitstek, voor geoefende stappers, avonturiers en durvers waarbij je het Pajottenland en de Roman Païs op hun best ontdekt.

Overtuig jezelf, penetreer als het ware in, rond, over, tussen verloren gewaande natuurparels … exploreer dorpen als Quenast, Rebecq, Saintes, Bierghes, … langs de ene kant, Bellingen, Beert, Bogaarden, Heikruis … langs de andere kant. Een landschap laat zich niet dwingen tussen kunstmatige grenzen,

Groepsstart om 6u00 | Vrije start tussen 6u00 & 8u00

GOESTING IN EEN KLEINERE TOCHT

DE TAALGRENSWALK : 7 – 10 – 15 – 22 km

Liggen de trailafstanden net buiten de mogelijkheden, pak je graag iemand mee die een kleinere tocht wil afleggen, … we organiseren ook de TAALGRENSWALK, de natuurwandeling bij uitstek ! Ook hier blijven we trouw aan onze basisprincipes : een maximum aan vrijgemaakte paden, privédoortochten

Tijdens het parcours zijn verschillende rustposten voorzien waarvan een aantal in de vrije natuur . Hier neem je best de tijd om even rond te kijken en stil te genieten van het wondermooie Pajottenland en Romain Païs. In de rustposten kan men drank en voeding bekomen. Er zijn ook telkens toiletten voorzien.

De Taalgrenswalk biedt tochten aan van 7 - 10 - 15 - 22 kilometer.

Inschrijven kan vrij tussen 7.00 uur en 15.00 uur. De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur

Deelname bedraagt € 3,00 voor niet-leden |  leden van Wandelsport Vlaanderen, FFBMP, ... betalen € 1,50 op vertoon van hun lidkaart)

APRES WALK : waar er mossel en frit is

Taalgrenzen is niet enkel genieten van wellicht de meest originele en veelzijdige wandeling van het land, après walk gericht zorgen we ook voor dat stapje meer.

Na de tocht kan de wandelaar genieten van de Bellingse gastvrijheid en gezelligheid in samenwerking met de Halfoogstfeesten. De muzikale omlijsting ontbreekt in geen geval.

Naast een gezellige après walk bar in samenwerking met Brouwerij St-Feuillien is er ook het Halfoogstrestaurant.