Pink Ribbon vzw hecht, net als Wandelsport Vlaanderen vzw, veel aandacht aan voldoende lichaamsbeweging. Meer nog onder de motivatie ' Stuur borstkanker wandelen ' gaat de organisatie de strijd tegen borstkanker aan op drie fronten: preventie, opsporing en psychosociale zorg.

Een gezonde levensstijl kan daarenboven 1 op 3 kankers voorkomen en bewegen is daarbij van groot belang. Daarom koos de organisatie van de Antwerpse Kempentrail, Pink Ribbon uit als goede doel.

Als deelnemer kunt u een vrijblijvende donatie doen aan Pink Ribbon. Het hele bedrag wordt gedoneerd aan het goede doel. Met de ingezamelde middelen worden concrete projecten gesteund die het welzijn en de levenskwaliteit van vrouwen en mannen met borstkanker en hun omgeving verbeteren.

Omdat Pink Ribbon vzw nog meer wil inzetten op voldoende bewegen/wandelen, is ook de Pink Ribbon wandelgroep opgericht in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen vzw. Wandelaars die lid zijn van de wandelgroep kunnen tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan een team.